Intrebari frecvente
Cat de mult ar trebui sa stau intr-un adapost?

In cazul armelor nucleare perioada de timp in care radiatiile sint aproape de 0 este de 30 de zile. Dupa acest timp nivelul radiatiilor sunt aproape normale. Pentru arme chimice, timpul de persistenta poate fi stabilit de la 1-20 zile.
Am nevoie de o autorizatie de constructie pentru a instala un buncar?

Nu in aproape toate cazurile.  Daca se opteaza pentru introducerea buncarului in incinta de beton armat, aceasta fiind considerata structura permanenta si prin urmare au nevoie de autorizatie de constructie.
Poate fi buncarul instalat sub nivelul apei?

Da, adaposturile sunt toate proiectate pentru a fi sub o masa plina de apa . Presiunea exercitata de greutatea pamantului aflat deasupra adapostului este mai mare decat presiunea hidrostatica exercitata de masa de apa atunci cand ajunge la suprafata.
Ce tip de oameni au cumparat un astfel de adapost?

Adaposturile de pana la 8 persoane sunt de regula achizitionate de persoane fizice care doresc sa ofere siguranta membrilor de familie, iar adaposturile mai mari de 8 persoane se adreseaza companiilor care doresc sa isi protejeze angajatii cheie in cazul unor evenimete extreme.
Cum pot locui intr-un adapost oamenii claustrofobici?

Adaposturile sunt confortabile, spatioase, si luminoase, iar peretii sunt curbati spre exterior pentru a diminua sentimentul de claustrofobie. Cu ajutorul sistemelor de comunicatii si divertisment din dotarea standard, persoanele din adapost pot ramane in contact cu lumea exterioara si pot fi la curent cu ultimele stiri.